Vanliga frågor
Vem kan söka till Alm Psykiatri?
Tillgången till våra mottagningar kan variera beroende på var du bor, vilket vårdavtal som gäller i din region, eller om du söker till vår privata mottagning. Vi erbjuder både fysiska besök och digital vård via vår app – anpassat efter dina behov och förutsättningar.
Vad kostar ett besök hos Alm Psykiatri?
Vi tillämpar samma patientavgifter som övriga verksamheter inom regionen: 300 kronor för besök hos läkare och 100 kronor för besök hos övrig personal. Uteblivet besök debiteras med dubbel patientavgift, och avbokning mindre än 24 timmar innan bokat besök debiteras med ordinarie avgift. Denna kostnad täcks inte av frikort. I andra verksamheter kan priserna variera.
Kan jag söka till Alm Psykiatri om jag har andra svårigheter än ADHD/depression/ bipolär sjukdom?
Vi kan endast ta emot patienter som har eller misstänker någon av följande diagnoser: ADHD/ADD, depression eller bipolär sjukdom i Region Halland. Beroende på vilket avtal Alm Psykiatri har och vilken verksamhet det gäller, kan tillgången till vård variera. Om du har misstanke om någon av dessa diagnoser är du välkommen att söka dig till oss för bedömning och eventuell utredning.
Vad krävs för att jag ska få behandling hos Alm Psykiatri?
Vi behandlar patienter som är i behov av psykiatrisk vård på specialistnivå. Om vi bedömer att du har lindriga psykiatriska symtom eller tillstånd som kan behandlas inom primärvården hänvisar vi dig istället till en vårdkontakt på vårdcentralen.
Kan jag söka hos er om jag redan har en diagnos från annan vårdgivare?
När du genomgått utredning hos annan vårdgivare kan du söka hos oss för behandling. I bedömningsfasen hos oss går psykolog och läkare igenom din utredning och/eller journal från annan mottagning.
Jag vill skicka journalanteckningar/utlåtande till er, hur gör jag?
Vi kan inte ta emot patientrelaterade uppgifter via mail utan detta skickas säkrast via meddelande i vår app alternativt per post. För att kunna bifoga dokument i meddelande behöver du först skicka ett meddelande med bara text, först efter detta kan du klicka på plustecknet till vänster i meddelanderutan och bifoga ditt dokument. Journalkopior ska skickas till oss i PDF-format.
Kan jag få behandling utan att komma till mottagningen i Halmstad?
Vi erbjuder i första hand vård efter dina önskemål och gör alltid en individuell bedömning utifrån patientsäkerhet. Samtidigt kan vården ibland komma att kräva fysiska besök på vår mottagning av olika anledningar och första besök som ny patient erbjuds endast fysiskt i Halmstad.
Hur mycket behöver jag betala för att få frikort?
Inom Region Halland betalar du 1450 kronor totalt under ett år för att få frikort. Även besök gjorda i annan region ingår i totalbeloppet. De flesta regioner är kopplade till samma frikortssystem men om din region inte ingår i eFrikort behöver du lämna in dina kvitton till din hemregion för registrering.
Vad gör jag om jag har frikort från annan region?
Du behöver skicka dina frikortsuppgifter till oss för manuell registrering. Skicka ett meddelande i vår app med bild på ditt frikort.
Varför har jag fått en faktura när jag har frikort?
Om du har uteblivet besök eller gjort en sen avbokning skickas faktura på ordinarie alternativt dubbel patientavgift, detta täcks inte av frikort. Det kan även vara så att ditt frikort gått ut ur datum eller att du har ett frikort från annan region än Halland som behöver registreras manuellt av oss.
Hur kommer jag i kontakt med min kontaktperson eller sjuksköterska?
Skicka ett meddelande till mottagning via vår app eller här på hemsidan. Det går inte att välja specifik vårdgivare att skicka till men meddelandet kommer att fördelas till berörd personal på mottagningen.